Harcosok útja
Újra a versek birodalmában pengetem húrjaim,
Megindul a kéz és a lélek is kész, feledni a gondjaim.
Hatalmasat kiálts ez elveszett világ felett,
Talán meghallja még valaki és feléd nevet.
Alázattal vedd el naponként a neked kijáró örömödet,
Nem tudhatod a holnapról, tartogat-e örömet.
Villám hasít keresztbe hitvány életemen,
Egy angyal leszáll, és megpihenni kíván lelkemen.
Megvilágosul elmém az igazság oldalán,
De ellenem a sátán is hadakozik ezután.
Követheted egyiket vagy másikat szíved szerint,
Megkapod érte, ami neked kijár az ítélet szerint.
Harc a lelkedért, harc a fényedért és koronádért,
Melyek értelmét adják a harcnak öröklétedért.
Sírva futhatsz, ha elkésel, üvölthetsz kegyelemért,
Már megkaptad mindazt, miért más már rég megtért.
Eltékozoltad már bőven az utolsó lehetőségedet,
Melyet mindenkinek adott Isten, mert Ő a szeretet.
Kiálts hát Istennek, míg kiálthatsz örömmel,
Ne ragaszkodj ocsmány múltadhoz tíz körömmel.
Egy dolgod van mindenek felett a koronádért,
Mondj le mindenről az örök királyságért.
Barátod is lehet Ő majd örököstársad örökre,
Nagy lesz harcod, de majd fakadsz örömkönnyekre!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.