Akit nem szeret
Körülvett, bekerített és nem
szeret, mondja magában. Már
legalább tíz éve nem szeret,
visz magával mégis, s mert nem
bízik bennem, sohasem hagy
egyedül. Legalább is egyelőre
nem. Ha nyugodtan aludnék,
ő forgolódik, ha sietnék,
lassítja lépteit. Nem szeret,
mondja ki újra, de cipel magával.
Mint egy rossz emléket, egyre
csak visz ez a sértődött test.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2006/7
Kötetben: Az összes nevem (Budapest, 2006)
Kiadó: Széphalom Könyvmûhely