Reinkarnáció
Ki túl jutott már rég a gyermekkoron
Álmaiban mindég visszajárna
Minden év, mit rárak még a vak sors
Jussa lesz az, szenvedése ára
Még vonza ma is a régi ünnep
A varázslat-ízű égi csoda
Magába fojtja titkos vágyait
Nem panaszkodik senkinek soha
Hajtja a tűz, űzi szunnyadó vér
S ha meghallgatja még, aki rászól
Vadon vetett mag ízzó hitével
Kenyeret szeg meg a holt kalászból
Dal, és fény, és élet sarjad benne
Konokul fut gyökértől az ágig
Gyermekké cseperedik fel újra
Az élete jogán mindhalálig
Tiszta hullámot ringat ,a szíve
Készen arra,ha túlról hív a part
Mit elvettek rég az évek tőle
Háncs-testén még egy-egy sarj visszahajt
S rányitja égi kapuját a csend
Halkan megérinti minden óra
Keresi régi önmagát bennünk
Már készül a reinkarnációra
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.