halottak napi hétpróba
első testem macskajaj,
puhaléptű alkony élén.
első testem meg ne halj!
légy világom fénye.
kévém.
második a nyugalom
gátja dúzzad: örök
vagyon.
kísérj el az utamon!
légy csillagom, holdam, napom.
harmadiknál meg ne állj!
keszkenőmben csókod csörög
. . .
ugy-e babám szép halál
csendben lenni amíg dörög?
negyedik a villámlás
összehúzott szemeimben,
neked adnám de nincs más
halálom, értékem,
kincsem.
nincs is ötödik próba:
nem létezel, ha nem hiszlek.
"munka az élet sója"
dolgoznék is, de nem visznek.
féltucatszor vernek meg
szemmel, átokkal, igével
megbüntet az élet leg-
keservesebb szépségével.
utolsónak én állok
majd Attilám, költőm eléd,
minden sorom egy zálog:
s "a hetedik te magad légy."
2005, november, 02, Oronó
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.