Hol jársz bohó Csillag?
/ Unokámra várva /
Naponta emlegetünk, s várunk rád
Szóba kerülsz,mint az időjárás
Meleget hozol,ha téli fagy gyötör
S enyhet,ha kínoz nyári lángolás
Csak ülünk az alkonyból ránk hullt csendben
A bukó nap aranya nélküled
Szétfolyik, s minden álomízűvé lesz
Vihar készül, égzengés-rémület
Hol jársz bohó Csillag? Derengő Hajnal?
Loboncos Holdam! Felhő-kóc-leány?,
Szomjoltó Eső! Zápor!Vad zivatar!
Értől indult Folyó!Tó!Óceán!
Legyen tájfun,vagy hurrikán,ami hoz
S szellő se rebbenjen,ami elvisz
Harcolj a láng-sárga zöld tengerekkel
Hogy partra vessen nálam Föld,Menny, s Víz!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.