Merre jársz? Merre vagy?
Éke a világnak
Sűrűn emlegetlek
Mert oly ritkán látlak
Képzetem vásznára
Festem fel arcodat
Zubogó mosolyod-
dal teli patakokat
Mélyvízű hegyi tó
Kékje lett a szemed
Ajkad pírja hajnalt
Parázsló bronz-szelet
Arany búzatengert
Szikla homlokodra
Tincseid hágcsóján
Véremmel rajzoltam
Így őriz a szemem
Vakon,ha már nem lát
A rámborúló éj
Ködfátyla ölel át
S ott egy percnyi varázs
Végtelenné válik
S olyan vagy,milyennek
Szeretnélek látni