Álmod könnyû volt
Egymásba dőltek a rőt fellegek
Valahol egy kivert kutya csaholt
Még a hajnal is beleremegett
Karjai közt már megfonnyadt a hold
Szél zizzent csak , a fény bekönyökölt
Vér pezsdült a hulló tűz aranyán
Félig ébren a párnáim fölött
Őrzöm az éjt,hogy aludj jó Anyám
S lesem óvón minden mozdulatod
Már egymásra vigyázunk mindketten
Féltelek, ahogy Te,- bevallhatom
Meglopom álmod ,hogy veled legyek
Messze jársz, tudom haza vitt a vágy
Három nap velem csak,amíg itt vagy
Más a szülőföld,ez csak ingovány
Neked, ölelő kar otthon ringat
S úgy várod a hajnalt nap-nap után
Még itt vagy velem , gyermek leszek én
Kamaszos hittel ,félszegen,sután
Az ifjúságom újra visszatér
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.