Elhagyott babák
Minden,ami itthon körbevesz,ma is őrzi a kezed nyomát
A törpévé összement babák,legók,piciny kinder-figurák
Űlnek,állnak,lógnak a polcon,könyveim között,fiókok alján
Kutatnak utánad,mint régen,keresnek,s kérdően néznek rám
Sulykolják tompuló agyamba,hogy itt voltál parányi gyermek
Értelemre lobbanó szemed,mint a hajnal fel-felderengett
S újjaid közt életre keltek,ezek az elhagyott kis babák
Veled aludtak,veled keltek,s gügyögéseidet hallgatták
Együtt sírtatok,együtt nevetettek,még esti mesén körbevett mind
Gyere,és vígasztald meg őket,ülj le közéjük újra megint
Szolj a Ducikádra,vigyázzon!Egy idő óta sokat eszik!
A kékszemű,alvós,szerelmes,egy hete majd belebetegszik
S a sértődős,szőke hajú dög,újra elkerűli a többit
Hiába hívják a Barbik is,Ő csak szépítkezik, s öltözik
Csak nézem őket,sosem tudtam,hogy ilyen ez a gyerek-világ
Néha úgy érzem a polcokról,hogy hozzám szólnak mind a Babák
Szemük fényében könnycsepp csillan,oly rég volt,hogy megölelték
S fülükbe súgták,hogy szeretik,mint anya szereti gyermekét
Tudom,jaj,hogy rohan az idő, s annyi ábrándos,szép év után
Nem változtak semmit a Babák! Csak te lettél nagylány Unokám
Nem rég fel kellett nyúlnod értük,hogy levegye őket kis kezed
Ma lehajolsz mélyen hozzájuk,ha még olykor hazaérkezel
S szemed csillaga kigyúl értük,s felloban szívedben a láng még
Érzed,hogy e csoda, varázslat,nekik a valóság, s nem játék
Szavad,mosolyod,érintésed gyógyír lesz az árva Babáknak
Ismét élnek,csodálnak téged,sírnak,örülnek,kiabálnak
Mert zord, és siralmas a lét, s fáj nagyon,mikor nem vagy velük
Ruháik megkopott,régies,s nem tudja már senki a nevük
Szipognak némán ülve,lógva,vagy poros dobozok foglyaként
Gyere hát! Szabadítsd ki Őket,s gyútsd fel szíveikben a reményt
Tudom,hogy ez csak álmodozás,a BABÁK, és TE eggyek vagytok
Szívemben,mint millió csillag az égbolton,ha rám ragyogtok
Eltűnnek, felgyúlnak a fények,s kérdem,hová lett a Pici lány
Nekem az lett kirót sorsom már,hogy elhagyott Babákra vigyáz
Ők éltetnek,s ha rájuk nézek,tudom,hogy jössz,bármerre is jársz
1999 06 25
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.