2006
NE VÁRJ TÖBBET--a rügyre ébredt fáktól
NE VÁRJ--csak azt, mit adott magától
Eddig,még szomjas ajka napfényt ivott
S érett gyümölcse karjaiban ringott
NE VÁRJ TÖBBET--,ha gyarló mód,csak várod
NE VÁRJ--mit kapsz,csalfa,dőre álmot
Ki Új Napra ébredni nem képes
Köddé válik balga számvetése
NE VÁRJ TÖBBET--,ha nem bízol önmagadban
NE VÁRJ--mert a tévhitek elragadnak
S hiszed,hogy a sekélyebb folyómedret
Víz felett járhatod, ha úgy van kedved
NE VÁRJ TÖBBET--egy parányi szikrától
NE VÁRJ--illatot rózsák szirmától
A földbe süppedt korai vetéstől
Még hitük gyenge a tespedéstől
NE VÁRj TÖBBET--,mert nem lehet már várni
NE VÁRJ--merj végre talpadra állni
Akkor is,ha kínt és gyötrelmet hoz rád
Véredből vétetett ez az ország
HÁT VÁRJ TÖBBET--az ÚJ ÉV itt van! Hallod?!
Nyisd ki szíved,és bezárt ablakod
Ébredj fel! S ígérgetések helyett
Hogy mit kell tenned, azt ne mond !De tedd!
2006 01 01
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.