Fütyürészve...
Fütyürészve járok, mint rég, újra
Szívből szól a fütty,amerre járok
Repít vidáman,repít szomorúan
Irigyelnek rigók,cslogányok
Fütyűlök,ha az alkony csendjét várom
Mikor a kerti avar sem rezzen
Fütyűlök csillagos rőt holdsugáron
S fütyűlök ébredő napgerezden
Teli a tüdőm, s hol föld, s ég összeér
Füttyel köszöntöm én a végtelent
Hegyek, s tengerek fújják ez ős- zenét
Fütyűlök, s ők visszafüttyentenek
Azt sem bánom,ha kinevetnek érte
Az ember ettől még el nem ájul
A kis csibész,mintha bennem élne
Ki voltam rég,hát fütyülök rájuk
2002 03 11
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.