Nõk,, virágok
Körbevesznek naponta a nők
Mint sziklakertet a virágok
Kőszírt sejtjeim között őrzök
Kák zuzmókat, és zöld mohákat
Nem kellenek az orchideák
Violák, pálmák, liliomok
Gyökértelen,csalfa ideák
Könnyet ejteni értük nem fogok
Az vonz,ki lelkemben megmarad
S szépsége nem égi fénybe vész
Belém ivódik, mint a harmat
S föld íze,s velük leszek egész
Szétfutó cserjék lombja véd meg
Zúzmóim emésztik testemet
Belőlem táplálkoznak, én meg
Velük oltom szomjam, éhségemet
2000 03 08
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.