Megfesteném...
Megfesteném a szőke fürtös partot
Zöld füzeseit a türkisz-kék folyónak
Mint hajdan mikor erre koboroltam
S a gyermekkort,mely hűtlenűl elhagyott
Hidat festenék, fölé templom tornyát
Acélpilléreket ködszürke hídlábra
Szederbokrot, lilát a szomjas holtágra
S Anyámat, ki otthon szívszorongva várt
Fekete iszapba vörös jegenyéket
Márvány-fehérre a viselt szegénységet
Festeném, de jaj a vásznam lassan betelik
S a Körös bölcs vizét,mely ma is bennem él
Bíboralkonyon véremmel festeném
Hogy elvigyen forrástól a tengerig
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.