Röpke gondolatok
Szerény életjelek
Bátran szárnyaljatok
Fenn, s énekeljetek
Tiszta ég vizében
Fürödjetek szavak
Legyetek szépek, és
Legyetek igazak
Vágjatok, mint a kés
Szúrjatok, mint a tű
De legyetek gyógyír
Mint síró hegedű
Örömkönny, vagy sóhaj
Ha beheggedt a seb
Legyetek gyengédek
S legyetek erősek
S reményt öntsetek szét
És hitet adjatok
Induljatok szavak
Bátran szárnyaljatok