Sólyom légy
Mondj"nem"-et, s légy erős
Ha mások "igen"-t várnak
Kelyhe légy a szónak
Virága a szájnak
Úgy nézz szét, hogy láttass
Csak szivedre hallgass
Solyom légy az égen
Ne gyenge szélkakas
Hit és remény nélkül
Értéktelen bábként
Más kezében kincs légy
Ne hasztalan játék
Dacolj a viharral
Ha vitorládat tépi
Ha szavad igazát
Senki meg nem érti
Akkor is, ha árja
Hullámsírba temet
Mondj "nem"-et, ha tudod
Hogy "igen"-t nem lehet
S mond a holt lelkek közt
Ha a tűz eléget
S kivágják nyelvedet
Hogy így kellett élned
2004
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.