A KERÉKPÁROZÁSNAK NEM ANNYIRA...
A kerékpározásnak nem annyira a kerekes párzáshoz,
mint inkább a páros kerekezéshez van (igen sok) köze.
A páros kerekezés lényege, hogy az egyik lehagyja
a másikat. Amennyiben az egyik nőnemű, a másik pedig
saját nevemre hallgat, a helyszín szükségképpen
Szolnok kell legyen, vagy az a téren és időn kívüli
valóság, amit nem szoktunk nevezni sehogy.
Szolnokon csukott szemmel is eltévednék, annyit
jártam ott. Hátramaradt vaksi fénylény, várja,
hogy bevárják, kivárhassa, míg zöldre vált.
A start előtt még minden rendben, kisebbfajta civakodás,
zárkózzon fel, mindig lemarad, haladjon szorosan
mögötte, abból kis baj nem lehet. Vakoknak tülköl
a lámpa, az imént még kivolt a négy kerék,
most (akkor) valami rejtelmes erő újabb hasadásra
készteti, le kell maradjon, hogy utolérje őt.
Másodpercig tart a fej-fej melletti állapot:
gazdát cserél egy cigaretta, összesimulnak
a szerelem légből kapott szárnyai.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Parnasszus, 2000 nyár