HEGYEK
Hegyek. A szélben borongós-sötéten
állnak eléd olykor, varázslatot
sejtetőn. Utad hívja e varázslat.
A mélyében - hiszed - titok ragyog.
Máskor meg boldog-zölden fellobognak
mind a hegyek és szétugrál a fű,
s remény, szabadság int a messzeségnek:
piros álmú, lengő virágderű.
Hegyek között érzem magam ha síkon
járok is, itt-ott nyárfák fénye nő:
felhőfehérre csúcsuk rávetődik,
s madárhang-létrán lépdel kék idő.
Most rab vagyok bús, legyőzött időben,
de barátaim: komor, nagy hegyek
vállukra vesznek, magasba emelnek, -
igaz csillagszívekhez közelebb.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: ÚJ HEVESI NAPLÓ, 2001/10