Szép verset írni?
Hogy miért nem írok én szép verseket?
Kérlek, mutass hát valami szépet,
Mit meg nem írt előttem senki sem,
S nem kép, nem táj, nem nő és képzelet
Foszló világunk kék-zöld mosolyát
Űrből jött képeken jól láthatod.
Mit tegyek hozzá, hogy el ne szökjön
Belőlem a megfáradt, vén kobold?
Mi van még? Talán a fauna, flóra.
Virágok, levelek, tigris, bogarak
Csak csodálatos, de nem szép a csótány,
Ahogy megmássza a kórházfalat
Írjak-e rólad? Ember vagy. Mindahányan.
Sokat szépelgünk, sírunk, viccelünk,
Arcunkat bevonjuk lárvaként porcicákkal
S poroljuk egymásról a kínos derűt
Hát mondd, mit írjak? Fékevesztett
Időmből most mindenfélére telik
Vagy válaszd, hogy csak feléd forduljak,
Kinyújtott kézzel mint régen megint.
Kérdezz szép versről holnap, barátom.
(Kik vagyunk? "Sárkányfog-vetemény?)
Egy kézfogásnyi szépség megérné
Új verset írni. Ha volna remény
.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.