Keresem a szót
keresem a szót
mert létezésem akarom formába önteni
rendet keresek
a szétrobbant világegyetem
sötét bolygójának e megdermedt zugán
megkövesedett majd szilánkokra bomlott
magányos porán
tehetetlenül
nem vagyok én jó sem igaz
önnön nagyságomról sem akarok már
áltatni senkit
mégis
a terek neonragyogásától kipirultan ha állok
feltör bennem a hiány
mert valaminek lennie kell
a tudáson és érzelmeken kívül
szigorú röppályán szálló
életen és halálon kívül
nem hitet keresek
igazságot osztó Istent
ok és okozatot a téridő szennyesében
és nem magasztos érzelmi böffenéseket
logikát
kétszer-kettőtől megmagyarázhatóbbat
a miértnél jobbat
a milyentől más tulajdonságokat
keresem a szót
a kérdést aminek válaszát
nem radírozza ki a gondolkodás
melynek hiányától sírásban csuklunk fel
egy szót
mely elbújt
a körénk puffadt világegyetem
szikrázó ürességében
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-05-08 07:58:22
Utolsó módosítás ideje: 2024-05-08 07:58:22