Fekete (javítás)
Visszatekint a tél fogát kimutatva,
fals mosolya zúzmarát hint szanaszéjjel.
Jég-keze bilincsként ráfeszül a fákra,
rügyeket, friss hajtásokat emészt kéjjel.
A szép napok késnek, bár farsangol népe,
téltemető kedvvel mind táncra perdülnek.
Bíz' itt a tavasz, csak előbújnia kéne,
ifjak, aggok ajkáról zeng, zúg az ének.
De zeng-e vajon? A Föld gondja ezer más.
Dúl a gonosz, mint aki érzi a vesztét.
Szülőt, gyereket vérre szomjasan tép szét.
Átokká lett hát az ember kívánsága.
Önzőn mindenféle bűnt elkövetni kész.
És választás nincs. Gomb felé lendül egy kéz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-02-22 09:57:06
Utolsó módosítás ideje: 2024-02-22 09:57:06