„Mert ez műanyag!”
[Reklámszlogen a '60-as évekből]
Beszólással
Sikerült meglepned. Nem gúnyból mondom:
ki nem néztem volna belőled. Végül
is, utólag be kell látnom, pontosan
mérted fel lehetőségeidet. Kis
vödörrel, lapáttal még annyira sem
mentél volna, mint a többiek. Kézen-
fekvőnek tűnt, hogy inkább nekiláttál
fikázni a homoksütik ízét és
állagát, majd tanult pékmestereket
megszégyenítő magabiztossággal
kezdted ki készítőik önérzetét.
Nagyképűen azt hittem, már teljesen
átlátok rajtad, amikor egyszer csak
észrevettem a csákányt kezedben. Mégis
te voltál, aki jobban meglepődött.
Az is csak hitvány műanyagból készült.
Beszólás nélkül
Tőmondatok özöne: gyorsított részecske-
nyaláb. Bombázol, megpróbálsz analizálni.
Gyenge pontok látszatával áltatlak, könnyen
alakítható műanyagot játszom. Ám a
tényleg sebezhetőkre ügyelek, hozzájuk
se szagolj. Élvezem, ahogy eredmény nélkül
visszapattansz. Mind kevésbé tudod leplezni
a csalódottságot, de tisztességgel végig-
csinálod, protokoll szerint. Hiba lenne, ha
lebecsülnélek. Mit sem változott a veszély,
amit egymásra jelenthetünk. Megállom, hogy
beszólás nélkül nyugtázzam kudarcod; bolond
lennék idejekorán gyanakvást kelteni.
Az én tőmondataim majd csak később jönnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-01-15 00:00:07
Utolsó módosítás ideje: 2024-01-15 00:00:07