STOP
A szalagok rugalmasak,
rugalmasak,
a köhögéscsillapítót bízd a revolverre,
a revolver elsül,
ha a rajtgödör nem szárnyalhat,
ami spontán jön, az a kutyamenhely arzenálja,
egy aláhúzással jelöld hát meg,
az nem fordulhat elő, hogy a dugóhúzó a sellő gyomrában végezze,
élénk kattogás,
páncélököl,
felfúvódott teniszpálya,
s az abszurd széttöredezik, mint a szűrő szárazon,
a küszöb tiltólistára kerül,
kérek egy kis ciberét,
de a lekvárfőző asszony épp háttal áll,
nem figyel, csak elvész a fekete massza bugyogásában,
a kohézió lecsapott a lakonikus eltérésre,
s a virgácsfutam élére anatómiai meghatározás
került,
te semmit sem rontottál el, csak a lelki béke kétszer is meggondolja, hogy…
térrácsozat, földelj el,
tökéletes intonáló képességedet felhasználja a fodrászbúra,
térült, fordult, került
egyet a delnő,
a tényfeltáró füstben a kazánház őrzőjét, a delnőt keresd, te fajankó,
lúddá hízni nehéz,
hiszitek vagy sem, a papírbucka ásítani is szokott,
viszonzatlan szerelemből nem lesz soha szálka,
az nem elképzelhető,
a férfiak mindig összetévesztik a kríziskezelést a birkanyúzással,
a férfiak a lándzsás útifűvel is összefekszenek,
láttam póklábakon leereszkedni a redőnyt,
láttam a virgonc angyalokat műlesiklani mályvaszínű rögeszmém
tükörneuronjairól,
a szalagok nem bomlanak ki,
s előnyben az idegőrlés,
én nem tudok semmit se csicseregni már, csak azt, hogy a lekvárfőző asszony
elvész a fekete massza bugyogásában,
de tanácsom, az van,
ne legyen több púppal ékes dáridó, különben görögdinnyét stoppol majd a köpölyöző.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-09-25 09:56:25
Utolsó módosítás ideje: 2023-09-25 09:56:25