Karcolat
a tegnapok s a holnapok
a múlt-jövő találkozás
a szem előtt most elkúszik
egy létre vágyó látomás
és undorodva tér ki majd
a nő az álló test elől
s Ha véget ér az áldomás
az álló test az ágyba dől
s a hallgatás életre kél
s az altatás sem oldja meg
a szív baját ha visszatér
(a költő pénzért írja meg)
s a csend majd feltérképezi
a lélek gyönge pontjait
s midőn agyam a váteszi
a sablonját ha rádteszi:
lelked számlálja napjait
s a benne búvó hangokat
hátán a szél már nem viszi
(így lőn egy újabb karcolat
a lélek gyenge pontjain)
s a szél sem hallja hangodat
ott kint, a lélek partjain
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.