Most közös sírban vannak eltemetve
Nem tudom a néném szerette, nem szerette,
Utálta, vagy csak éppen elviselte,
Sohasem emlegette.
Nagy ember volt.
Kilóra, centire.
Az őserő maga.
A hangja morcos orgona.
Csak néha-néha volt galamb a lelke.
Én féltem tőle, mint apró gyerek.
Az életet, akár a bort, vedelte,
Ahogy a csirkepörköltet is zabálta:
A lábosból, nokedli nélkül, puszta kézzel ette.
Pirosan csillogott az álla,
Karján könyékig csorgott le a szaftja.
Valami mócsing a torkán akadt egy este.
A néném sosem ment férjhez újra.
Nem tudom, volt-e valaki,
A negyven özvegy év alatt,
Aki
Gyengéd szerelemmel szerette.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-06-19 15:21:12
Utolsó módosítás ideje: 2023-06-19 15:21:12