éjszakai intermezzo-3
a szemcseppes üveg már megint úgy repült be a
szobába mint a bomba
szinte szétroncsolta a szívében az ereket
- jaj, de ügyetlen vagyok
megint elejtettem -
s alig hallható szuszogás követte
majd csend
megkönnyebbülhetett volna
de helyette a lelkiismeretfurdalás fészkelte be magát
valamit nem jól csinált már megint vagy kihagyta
a sötétben a nyitott szobaajtóban
álldogált az anyja
fel kellene kelned
gondolhatta
fel kellene kelnem
gondolta
csak egy-egy csepp
ám a sokadik ilyen éjszaka után
inkább a jól ismert csoszogását
a fészkelődés zajait az ágyon a
megnyugtató hangokat várta
ahogy alszik és elfelejti a műtéteket
a sugárkezeléseket
talán apja halálát is
de kérdezni sem volt ereje
pedig szerette
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-05-13 09:20:27
Utolsó módosítás ideje: 2023-05-16 09:43:10