Csigavér!
Íme, mindegyik nap harmadik.
Történik
tovább a csoda.
Mindenkor fölérsz már magadig
(s van hova nem érsz föl soha).
Karaván. Nézed, hogyan halad.
Türelmetlenek a kutyák ---
míg neked a türelem marad,
hogy az ugatást elunják.
Élvezd ki, hogy most az is elég,
ha hagyod. Dolgozzon rajtad
és benned: ő! (Ugyan mi kell még,
mondd, hogy megőrizd nyugalmad?)
Ami elkezdődött, a sorsod
lesz, elkerülhetetlenül.
Kibábozódsz, szárnyadat bontod,
és végre szabadon repülsz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-02-13 00:00:01
Utolsó módosítás ideje: 2023-02-13 00:00:01