Tegnap...
Megromlott eszmék, botor királyok,
okos szolgák és kitömött bábok,
meleg sörök és jeges viszályok;
Ez ma van bizony, kedves hercegem!
Éhező, taknyos, fázó gyerekek,
egymást gyűlölő istenemberek,
beszakadt tető, törött cserepek;
Ez ma van bizony, kedves hercegem!
Büdös kutyákat ölelő gazdák,
kidobott lelkek, eltitkolt akták,
csendesen tűrők, terjedő "hapták";
Ez ma van bizony, kedves hercegem!
Befogott szájak, fogatlan barlang,
terjedő giccs, burjánzó sallang,
sohakarácsony, mindig csak farsang;
Ez ma van bizony, kedves hercegem!
Tegnap még szép volt? Mára kevés lett.
A józanság is enyhén betépett,
néz csak az ember: Lám szarba lépett.
Ez ma van bizony, kedves hercegem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-12-13 10:56:04
Utolsó módosítás ideje: 2022-12-13 11:02:34