Mintha érezni valakin
A gyerekkor második felétől,
még nem olvastál világirodalmat,
miután hazudtál Apádnak, hogy
benyelezted a csákányt és viheti
reggel a pályamunkásoknak,
a gyerekkor második felétől
egyenesbe kerültél a tisztességgel.
Egyszersmind érezted,
társadalmi szinten titkolnak valamit.
Figyelted ahogy sértést kitanulók
oktatni kezdték a sértetteket. Iskolákban,
minden tanító előtt beszűkítetted magad,
de egyre biztosabban ismerted föl:
a hamisokat.
És mint akit születéssel megbántottak,
lélegzésed ma is bilincs és lázadás.
Tele lettél lakmusz indikátorral.
Anyád rajtakapott amint a távolba
nézel. Mintha érezni valakin, hogy
nem ide való, nem fog beilleszkedni.
Élesedett pár mondat, vers akart lenni,
miközben utáltad a lírát. A költők mind
mérgezett lelkek, akik nem bírnak
a valósággal. Aztán, máig sem érted,
Anyád halála után, az elántalan állapotban
kiadtad magad.
Így vagy. Leplezetlen titok.
Gyönyörű, félelmetes, nyilvános helyen.
Mintha törékeny békülés.
Tempelhof, 2022
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-11-04 11:30:15
Utolsó módosítás ideje: 2022-11-04 11:30:15