Talán majd Máté (javított)
Máté már nem kisfiú, de még
nem is férfi. Fiatal felnőtt, aki
gyakran szegődik mellém az
iskolaudvaron, hogy beszélgessen
Valamiről.
Máté, a „rossz gyerek rossz
osztályból”, sokat puffog,
elégedetlenkedik, utál- és
ítélkezik, de egyre többet kérdez
Bármiről.
Máté tudni akarja, hogy miért,
és érteni, hogy hogyan, és
érezni akarja az igeneket,
miközben intravénásan kapja a
Nemeket.
Máté az öldöklős játékokról,
és a vicces videókról lassan
áttért a valóságra. Megtalálta a
napi hírek között a
Felfoghatatlant.
És Máté felfogta! Kérdez,
gondolkodik, érvel és raktároz.
Talán majd Máté, talán ő lesz az,
aki pár év múlva az iskolaudvaron áll, és
Beszélget.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-10-11 08:46:55
Utolsó módosítás ideje: 2022-10-14 07:40:29