Feleselés (2022)
FELESELÉS
"Nézd a' búzakalászt, büszkén emelődik az égnek,
még üres; és ha megért, földre konyíttya fejét.
Kérkedik éretlen kincsével az oskola gyermek,
még a' tellyes eszű Bölcs megalázza magát."
/Verseghy Ferenc/
Ámde ha ifjú vér merevíti a phalloszt,
nézd: az megtelvén magasodhat csak föl!
Természetes lázát nem folythatja az oskola-gyermek
koravén fegyelem mű barikádja mögé,
méltóbb feladatra így edzi magát meg,
míg a nagy eszme magasb törvénye maradhat.
Hisz kerek csöndben hallgathat a teljes,
de a gyarló emberi sors nem érhet el soha teljesedést;
Mint régen kiszakadt részt az egészből
(mindent, mi nem Isten) eszmélni űz a hiány majd,
vágyni, akarni fog a térben- időbe bezárt lét,
kergetni az egyesülést, hajtani körbe a sorskereket.
S cinikus dacnál nem alázatosabb- e
kínlódni szeretni reménytelenül?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-09-07 20:51:39
Utolsó módosítás ideje: 2022-09-07 20:51:39