volt már ilyen a föld
porzott és
mindenhol vizet kerestek
az állatok
aszályos év
- mondta Nagyapám
láttam ahogy sírt
a kipergett
búzaszemek felett
a gyümölcs is odalett
krumplikár
abrak helyett szalma
két sovány malac
és aztán a dac
túléljük - mondta
aprítsa kő ami odalett
kis koplalás nem árt
a ló a fontos
és a becsület