A tavasz csettint egyet -
rügyekből szirmok,
reményből levelek...
Az ősz sóhajt kettőt -
könnyeket rozsdállnak
gallyak a vízre...
Zenében fürdik a nyár -
gyümölcsök négyszer hárma,
Nap-pejkó, táncod nyomán...
S bár a tél túl kemény -
ne hidd veszni a reményt,
mert:
A tavasz csettint egyet -
rügyekből szerelem,
álmokból jázminág...