Lehet feledni
A papír üres, hát teleírja,
teheti, hisz' semmit nem veszíthet.
Számol, csak a szótagszám a gondja.
Néha pihen, hátha jön az ihlet.
Messze hajítja a verslábakat.
Ezt nézd el neki kedves olvasó!
Költőnek készül, s bár lassan halad,
és versében sincs olyan, ami jó,
reménytelennek még se kiáltsd ki!
A nemes bor is először erjed,
majd az óvatos borász lefejti.
Nézd! A seprőt se dobja ki senki,
íze a bornak. Száraz a nyelved?
Igyál, kész a vers, lehet feledni!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-02-07 09:18:37
Utolsó módosítás ideje: 2022-02-09 03:55:20