Két ünnep között
Ünnep előtti ünnep nekem
ha és amikor jössz.
Ő helyez ilyenkor kettőnket egy helyre,
vagy csak egy verset szeretne?
Talán így van, de az biztos, hogy
a vers utolsó szava neved lesz.
Két ünnep között jössz és mész.
Köszönsz, távozol, nevetsz.
Kimész az ajtón, és autót vezetsz.
Csüggedt tekintettel néha rám meredsz,
de vadász szemed szemembe kék.
Mintha magamat látnám, oly otthonosan
bizonytalan, és szép.
Talán így van, de az biztos, hogy
a vers utolsó szava neved lesz.
Ajtót nyitok, eléd megyek.
Nézem a kezed, a balon óra,
mely cseppet sem okos.
Az enyém is tik-takos még.
És ahogy termeted látom,
szívemben halk tik-tak: a vágy.
Talán így van, de az biztos, hogy
a vers utolsó szava neved lesz.
Tartogat-e számunkra ünnepet is a sors?
Mert évre év lennék oda érted én.
Versre vers; hát Neked is egy.
Nem tudom meddig ér el,
utolsó szava: Péter
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-02-03 08:39:37
Utolsó módosítás ideje: 2022-02-04 08:11:27