szép mese a karácsonyról
akkor még hidegek voltak a telek
úttá fagyott a folyó
más volt a karácsony
amíg a táj újabb áldozatra készült
az ember megmakacsolta magát
boldog ünnepet akart
és a sovány év ínsége félreállt
reggelre a kamra illatos
mannával lett tele szólt a harang
új gyapjú melegítette a lábam s
tudtam
hogy a boksztól csizmaszagú
templomi menetben
Isten felismeri Nagyapámat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-12-24 23:35:59
Utolsó módosítás ideje: 2021-12-27 20:39:35