HALLGATÁS
Hangszöget vert a fába
harkály csőre , s a csend
visszafoglalta újra
az erdős végtelent.
Fent tavasz kéklő ujján
járt egy felhőgyerek.
Lent pókhálók ragyogtak:
fényből szőtt ékszerek.
Még hittem azt , hogy élek ,
s egyszer felel nekem
e táj , hegyekkel ékes
zöld szépség-végtelen.
Kérdésként földben , fában ,
vízben futott tova
létet eljátszó Látszat
kigyúlt csillagsora.
Ám a zöld árnyat váltott ,
s a kék is színt vele ,
s tovább őrizte titkát
a hallgató mese.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.