Most ki szánja Ninivét?
Hol van az erdő, és hova lettek a zöld levelek? Mind
sápadt-sárga, beteg, leperegnek lassan a földre.
Állnak a fák csupaszon, sebet ütnek a szarvasagancsok
rajtuk. Szomjúság kínozza az állatokat, hisz
száraz a tómeder. Elhallatszik messze a rívás,
ám csak a forró szél fúj, és sívó homokot hord.
Vétkes az ember, mert nem gondolt ő a jövőre.
Parton a Cet, napszítta-fehérek a csontjai régen.
Nem jön Jónás, nem jön az Úr sem már ide többé,
csak mi maradtunk itt, sanyarú sorsunk elemészt majd.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-11-26 19:43:57
Utolsó módosítás ideje: 2021-11-26 19:43:57