amikor még fecskéből is sok volt
dühöt ver a kovács
vaskos marka repedt dió
gurul az üllő alá
eltévedt tán vagy ócska varjak
marták érte halálra egymást
a kovács verejtéke sós patak
veszi körbe táncol a dió
tör és zúz most az idő
szítja a parazsat égető
kérdések gyűlnek a villanydróton
egyre kevesebb a fecske
negyvenkilenc éve alig fértek el
a faluban két pózna között
most szűk tízet számolok
gyöngyöt szülnek az emlékek
gátat metszenék a tegnapon
hogy könnyítsem vajúdását
más dolgom úgysem lesz egy darabig
a jövő gyermekei még
a csillagokon táncolnak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-08-23 22:03:13
Utolsó módosítás ideje: 2021-08-23 22:03:13