Isten
Hol lakik az Isten? Mért nem látszik este?
Hogyha nem esik le, miből van a teste?
Érti amit mondok? Talán nem is magyar?
vagy mert „ez a gyerek csak dadog és hadar”?
Írtam a fiának - még Karácsony előtt,
szép levélpapírra, hozott is egy fenyőt,
bezzeg amit kértem, nem kaptam meg tőle,
biztos, hogy az apját kérem meg jövőre.
Ezért olyan fontos, mi a pontos címe,
bólogat a nagyi : hát a templom, íme!
Anya szerint bennünk, apa szerint nincsen,
alig várom pedig már, hogy megérintsem.
Megfognám a kezét, ha van neki olyan,
ő mondjon ma mesét, na de most komolyan,
mindenki más fáradt foglalkozni velem,
mától lakjon nálunk! … vagy majd elképzelem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-05-18 08:37:01
Utolsó módosítás ideje: 2021-05-18 08:37:01