Orr-monológ másképp
"Mondhatta volna szebben kis lovag"
/Rostand: Cyrano de Bergerac/
Hogy orrom nagy?
Az szentigaz.
De kedves gyermekem,
mondhatta volna
mívesen.
Nos, figyeljen!
Imígyen valahogy:
Ó, Uram! Impozáns orra
nem buktatta még Önt orra?
S a horga alkalmas
kifogni nagy halat?
Ha karvaly vagy sas
tévedne erre,
Önt kihalt ősének vélve,
istenemre, orrnyergén
remek fészkelő helyre lelne.
Nem fél, hogy vaksi öregapja
görbebotjának nézi, s megragadja?
Ha meg piktorral profilját festeti
egész vég vászon kell, amire
kampóját skicceli.
No és a hölgyek? Nem zavarja
őket csók közben egy kicsit?
Nagy és kemény egy trombita,
azt elhiszem. Puha nem lehet,
hisz Ön nekem
nem hazudna sosem.
Értett mindent, remélem.
De ha Ön, kis lovag,
ezeket orromra mondaná,
kardom a szipákolóját,
szavamra, kettéhasítaná.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-02-26 19:48:39
Utolsó módosítás ideje: 2021-02-26 19:48:39