Milyen küldetés?
A lehetséges világban biztos vagyok,
a valóságosban bizonytalan.
Pedig annyi keserű szerencse
kísért utamon. Ismeretlenek
annyiszor állítottak meg, s ha
valamit mondott nekik a belém
záródott délibáb, megköszönték.
Ám beérték azzal is, ha csupán egy
biztató pillantásra futotta erőmből.
Ez milyen küldetés vajon?
Hiszen én szökni próbáltam
előlük, s mégis: szökéseimből
találkozások születtek. Lehet,
hogy aki minden pillanatában
épp szökik, az voltaképp
otthon van, bárhol is legyen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Alföld, 2020/4.
Feltöltés ideje: 2021-02-04 09:21:52
Utolsó módosítás ideje: 2021-02-04 09:21:52