Hol vagy?
jöttem majdnem
hét hónapra
oxigénhiánytól és
haragtól fuldokolva
talán hogy arcul üsselek apám
görcsbe feszült anyám hasa
mikor elújságoltad
míg velem babázott
közben egy másik nőtől
született lányod
telt múlt az idő
arról a kislányról
szó sem esett rég
de nem volt már semmi sem
ugyanúgy mint volt azelőtt
másik testvéremmel
néhány év múlva
anyám méhében egy kötőtű végzett
soha többé nem akart gyereket
– mondd ha ezt akartad –
te fordított józsef attila
mert judit azt mondta: szép vers
mikor az ódát elolvasta
mire attila a papírt a kezéből kivette
s így szólt: nem neked írtam
szegény ördög vagy te apám
a fiad nemkülönben
az ódát a fél világ ismeri
én a nővéremnek
a keresztnevét sem tudom
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-12-20 01:16:04
Utolsó módosítás ideje: 2020-12-20 02:12:03