A kuttyogató
Kell a visszajelzés a recepciós pultnál,
amit tegnap itt hagytál, a forgót,
elcsórta a kuttyogató,
máris vitte a grafológushoz az absztrakt ágyat, amit a rengetegben talált,
benne volt a film a kóróban,
azt is kihúzta a kuttyogató,
mi a harcsa féltékenységére apellálva meghajolt az iskolatábla előtt,
hej, kuttyogató, a süllyesztőbe küldöd a heves tiltakozásokat,
a sistergő köpés lámpalázat kap a nevedtől,
nincs illatármány, elmész a misére,
ott a sérvkötő küllői közrefognak,
hogyan jössz ki a nyúlevő harisnyák közül, kuttyogató, a porckorong bemenetét pumpolod,
ahelyett, hogy a hívekre hallgatnál,
a levéltetvek váladéka utolsó zsebmellényed,
időnként visszacsapsz, miként a rúgó,
kuttyogató, vesződségeidet burokba vonja az évadnyitó
vitorlabontás,
imitátorod a nyeggetett duda fémjelzi,
felstócolt lábbal pólyásnak néznek a bányászok, kiknél otthonra lelt
a kampók násznagya,
kuttyogató, mi végre akarsz beépülni a bolyba, hisz beléd botlik a sármőr is,
igaz, nem a te hibád, hogy vajákos vagy, hanem az enyém,
én osztottam rád ezt a szerepet,
én mérkőztem meg helyetted a szumósokkal,
köszönet a széttéphetetlen fóliánsokért, a gyorsfutár lepréseléséért,
frissességedhez még nem is gratulált a zárrezervátum, vonzalmat érzel a görcsölő
epizódok iránt
kuttyogató, mi a kíváncsi harcsát buborékoló vízfelszínnel látod el,
sütésálló platnid felsérti a bökkenőket,
neked más az emelőszerkezeted, mint a többieknek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-08-24 09:19:21
Utolsó módosítás ideje: 2020-08-24 09:19:21