térképet rajzolt rám a hatvan év
és ereimben a vér lassan csörgedez
ám munkálkodik a test
ezt veszít azt növeszt
kezemen vércse- lábamon kalapácsujjak
s az öt ujj mellé mintegy hatodikat ereszt
csak a lelkemnek fáj a külsőm
de gazdagodó évek kincsei ezek
tükröm-tükröm mondd...
már csak szilánk vagy a flaszteren