MÁSUTT KÖNNYEBB
Nem tiltakozom, tiéd az igazság – másutt könnyebb.
Máshol, mi ovális, vígan legelészik a csínytevések mezőjén.
Nézd, kihunyó-félben a genothermák;
még utoljára megcsiklandja őket a mázképzés, aztán az is elillan.
Már régóta szerettelek volna megtanítani arra, hogy hiába kacsáztatsz te megannyi
trükköt a vízen, ettől még a szarvak körkörösek.
Ettől még a dandártábornok, a lenge szakállú,
aki az italméréseket
ellenőrzi, pihegni szokott.
Tavalytól jottányit se nőtt a traktorunk, s mi nem ébredtünk rá,
mi zajlik.
Az esernyődobáló faun tehet róla, hogy a locsolócsöveink kamaszmód megnyúltak, s a sárba tiportak
sóhajait lángpallos szelte ketté.
Nézd, kedves, nézd: igazad volt abban, hogy máshol, az ívlámpák fényében kéjencek a zsámolyok.
Doktrínák szédülete nélkül is nagyot lehet dobbantani,
- ez a te versenyképes filozófiád –
az enyém meg az, hogy érdemes a bíró elé kerülnöd, már csak azért is,
mert szemgödréhez tapadtak a csakráid!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-04-04 08:24:41
Utolsó módosítás ideje: 2020-04-04 08:24:41