Kis herceges
Egy rókát adtam, s eltetted.
Ki tudja, hogy hová lett?
Zsebedből a mosógépbe?
Vagy netán anyád kezébe?
Csomagolva, bontatlanul
landolt alul -
padlón vagy az utcakövön?
Szívem benne el nem törött.
Tőlem neked, nincs ráírva.
Ketten tudjuk. Volt rá példa.
S amikor te rózsát nekem?
Legszebb napom. Köszönhetem.
Ilyen sincs több életemben.
Suták voltunk, ma már felnőtt.
Te tetted-e? Én tettem-e?
Menthetjük emlékeinkbe.
(Ezt ketten értjük,
senki más. Mégsem tudjuk,
mint a másik.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-02-09 11:36:14
Utolsó módosítás ideje: 2020-02-09 17:08:05