Egy Balla szonettre
,,Ott rejtőzködtem milliárd alakban"
valahol a Kármán vonal felett,
vagy itt lent humuszban, vérben, salakban,
s fáradt szilvafában várva a telet.
Ezer, s ezer alakban kucorogtam,
a jó és a rossz összes spektrumán,
szőröm vedlettem, bőröm ledobtam,
de csupaszon vétkeztem, a bűn humán.
Várom, hogy még megtörténjen, ami
megtörténni készül velem, mi most
még burokba zárva kering az éjben.
Nincs megírva, tenyerem vonalai
sem tudják azt, hol ül jövőm a titkos
,,Véletlenbe zártan, hígan-töményen."
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-02-04 08:02:39
Utolsó módosítás ideje: 2020-02-04 08:02:39