Üldözős
Néma férfialakot üldöztem álmomban
hegynek fel, hegynek le, árkon-bokron át.
A vállára vetve vonszolt valamit, amit tőlem
rabolt el. Valami üreset. Először azt hittem,
a kabátom az. Biztosan ott hagytam valahol,
és ő elvette, s most azért hever rajta olyan
tartalmatlanul, mert én nem vagyok benne.
Aztán rájöttem, hogy fordítva van: engem
cipel; az én testemet vonszolja hegynek
fel, hegynek le, árkon- bokron át; én lógok
a vállán olyan üresen, elhagyatottan, mint
egy kívül-belül meztelen, levetett kabát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-01-02 16:31:44
Utolsó módosítás ideje: 2020-01-04 12:37:14