Nagyítás
A túléléshez emberek kellenek.
Így, ha kihullik egy akármi okból,
a helye nem marad üres.
Feltöltődik valakivel, aki épp elérhető.
Ha meghal, vagy elköltözik az ember,
minden szerepét, amit üresen hagyott
elfoglalják mások.
Nem csodálkozom, hogy nem marad
hűlt helyem. Sőt olykor az is megtörténik,
hogy úgy cserélnek le, hogy még ott vagyok.
Egy egész világnyi hiány gyűlik bennem,
ahonnan nem hiányzom, bennem lesz űr.
Nincs vigasztalás. Van máról a holnap,
éppen annyi, amennyi odáig elér.
Egyre rosszabb, de mintha sejteném:
a kegyelem talán pont az,
hogy hiába nyüszítek kegyelemért.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-12-09 11:19:01
Utolsó módosítás ideje: 2019-12-09 14:40:58