AZONOSULÁS
Induljatok katonáim
levegőt hasító szó-lándzsáim
sziszegjetek szó-nyilak
vadak és szilajak.
Sarkantyúzd riadt szemű lovad
akadályokat eltipró gondolat
találjon célba rím és ékezet
ejtsetek sebeket.
Baltával faragott hasonlatok
bőr alá fúródva hassatok
nehéz ütemekből kipörgő zene
törj utat, előre.
Átszáguldva hatalmas tereken
múlton, jövőn és jelenen
gyűjtsetek hadakat
ez most a feladat.
Lármázzátok fel a halottakat
szólítsátok a kifosztottakat
a legyengült éhezőket
kocsinkra vedd.
Bénák, vakok, betegek
mind kit az élet letepert
sebeitek beforratlanok
sötétítsétek el a napot.
Léten innen és túl, kiabáljatok
dobogva óriás zajt csapjatok
s az elbukók mögé kerülve
suttogjatok fülükbe.
Kihunyt régi tüzek alatt
elfelejtett szikra maradt
bár eltakarja beton szarkofág
lobbanhat újra láng.
Menetelj vesztes, rongy seregem
a mozdulat kín, a lépés gyötrelem
hol van az igazság, azt kutasd föl nekünk
legyen imánk, dalunk, versünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-11-20 16:31:00
Utolsó módosítás ideje: 2019-11-20 16:31:00