Holt költ-, hol nem költ-ő?
Míg a legszebb vers még benned maradt,
ne száműzd magadat a föld alá!
Mert lesz versed, ha él az akarat.
Hol fák lombja a felhőkbe harap,
madárdal ringatja fény kosarát:
a túrót lesz vers, ha itt elakadsz.
Ha egyszer majd az ég is rád szakad,
s az eső koptatja a kősziklát,
vers lehet, ha kikaparod magad!
Kavics a vers. Mind egyedi darab.
Vagy kőszikla, ami vésőre vár.
A túrót lesz vers, ha ott elakadsz.
A mag nem nő ki a paplan alatt,
mert ágyásban és nem az ágyban hál.
Ha lesz versed, az nem abból fakad.
Míg kősziklán a magonc megtapad,
nem marad belőled por sem talán.
De lesz versed, ha élt az akarat.
A túrót lesz vers, mert itt elakadt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-10-25 19:16:13
Utolsó módosítás ideje: 2019-10-25 19:16:13